сряда, 21 април 2021 г.

Омега-3 Прием

 Ежедневни нужди от Омега-3

Колко омега-3 мастни киселини трябва да приемате?


За да се компенсира съществуващ дефицит на омега-3 и да се постигне баланс между омега-3 и омега-6 в организма, се препоръчва да се консумират 2000 мг омега-3 мастни киселини на ден. 

Това се доказва от една страна от научни изследвания и медицинска литература, както и над 30 000 индивидуални анализа на мастни киселини, които са извършени в сътрудничество с водеща европейска лаборатория за мастни киселини, Omegametrix GmbH.Прочети повече 🔗 Защо е важно да имате баланс между Омега 3 и Омега 6 мастни киселини


Ежедневните нужди от омега-3 могат да бъдат задоволени както чрез храна, така и под формата на естествена хранителна добавка. За да получите 2000 mg омега-3 на ден обаче, ще трябва да ядете 100 до 3000 g риба с високо съдържание на мазнини на ден (в зависимост от вида на рибата). Тази голяма консумация е трудна за повечето хора и вече не се препоръчва поради нарастващото замърсяване на морските риби.

Следователно добра алтернатива е редовното консумиране на висококачествен препарат Омега-3 от рибено масло, внимателно подбрано за да се избегнат вредните вещества. На пазара има достатъчно качествено Omega-3 , като можете да го намерите на ниска цена в аптека или магазин за хранителни добавки. Предлага се на дражета и течно, в препоръчаната от производителите дневна доза, за да покрие нуждите от омега-3 от 2000 mg омега-3. За да увеличите ефективността, трябва също да намалите консумацията на храни, богати на омега-6.

Публикуване на коментар

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search