понеделник, 22 февруари 2016 г.

Най-доброто рибено масло - Ултра омега 3


За съжаление българската действителност е такава, че за някои най-добро означава най-евтиното и с най-ниска цена рибено масло. Би било хубаво да е така но качеството наистина изисква и по-сериозни разходи за производство. Има и една много подвеждаща хората практика, производителите да правят малки опаковки с ниско съдържание на омега 3 рибено масло. Това значително намалява цената на крайния продукт, но в крайна сметка за какво си давате парите. Рибено масло в аптеките, можете да си купите на много ниска и примамлива цена, но погледнете съдържанието преди да го направите!

В случая ще разгледаме един ветеран на Българския пазар, който достойно заема лидерски позиции вече почти 20 години, а именно NOW Foods Ultra omega 3. Много хора се фокусират върху цената или милиграмите, но има и няколко други фактора които определено са от значение за качеството. Не е толкова важно само, дали е 1000 мг или 1200 мг, а това колко омега-3 мастни киселини, се съдържат EPA и DHA. Тези омега-3 са естествено намиращи се в мазните риби като сьомга, камбала, сардини и аншоа, и са причината, поради която добавки с рибено масло получават такава висока оценка и интерес.

EPA и DHA: Каква всъщност означава това?


Вече всички сме запознати със здравословните ползи от EPA и DHA, тях можете да откриете във всяко рибено масло, но е от значение техните пропорции и количество. Две порции рибено масло седмично се равняват на приблизително комбинирана дневна доза от 500 милиграма (мг) EPA + DHA или от храната която приемате, тоест пое две хранения седмично от риба или от хранителни добавки с рибено масло като ultra omega 3 now. Забележете разликата в етикетите със съдържанието при ултра омега и обикновеното омега 3 рибено масло.

Препоръката е за възрастни с риск от развитие на сърдечно-съдова болест или спортисти които имат повишени нужди от омега 3 поради натоварванията и стреса на който са подложени. И те са от 500 мг EPA + DHA на ден. Тази консумацията на EPA и DHA омега-3 мастни киселини могат да намалят риска от коронарна болест на сърцето, и да засилят мастната обмяна при спортистите и поддържат хормоналната среда в оптимални граници.

Консумацията на риба е един от начините да получите EPA и DHA, но повечето хора не ядат предложените две до три порции мазна риба на седмица, за да се възползват от предимствата на омега-3 мастни киселини. Нещо повече, има изключително малко хранителни източници, освен от риба, които естествено осигуряват EPA и DHA. Така че не е изненада, че рибеното масло, като добавки ultra omega 3 now добива все повече популярност.


Какво трябва да търсите във Fish Oil?


Първо, винаги помнете, че това е омега-3, и количеството EPA и DHA. Когато правите покупката си освен рибено масло цена, не забравяйте да определите размерът на омега-3 на порция. Много лекари често препоръчват 1000-1200 мг рибено масло, защото това количество рибено масло съдържа общия размер на омега-3 , който лекарят иска да консумирате. Хиляда или 1200 мг рибено масло не е равно 1000 или 1200 мг омега-3. A стандарт 1000 мг рибено масло лек гел осигурява около 300 мг на омега-3 мастни киселини (и дори по-малко от най-важните EPA и DHA), и така, за да отговори на мг от EPA + DHA препоръката 500, трябва да приемате минимум две лек гел капсули от обикновените продукти с омега 3. Но Now Foods Ultra Omega 3 не е просто обикновено рибено масло, а той доставя EPA и DHA в максималните за добавка рибено масло милиграми а именно висока концентрация - 500 EPA / 250 DHA. Както сами виждате това е почти 3 пъти повече от други марки или обикновеното now foods omega 3 fish oil.Затова Ултра омега 3 на нау се наложи толкова трайно на пазара.

Второ условие което е важно и е изпълнено при  Now Foods Ultra Omega 3, за качеството. Важно е да се закупи рибено масло от реномиран производител, който следва Добри производствени практики (ДПП) и GMP сертификат и предприема необходимите стъпки, за да се пречисти маслото. И третото но не по важност е да закупите рибено масло Now Foods Ultra Omega 3 на най добра цена, което можете да направите от fitnessdobavki.bg.

Публикуване на коментар

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search